Ontwerp een duurzaam aankoopbeleid

Via een duurzaam aankoopbeleid gebruikt een bedrijf zijn koopkracht en invloed in de relaties met leveranciers en klanten om de maatschappelijke en milieuprestaties van de gehele keten van producten te verbeteren. Een effectieve manier om de duurzaamheid te waarborgen is bv. duurzaamheidscriteria te integreren in het selectieproces van mogelijke leveranciers. De duurzaamheidscriteria voor leveranciers hebben […]

Ga de uitdaging aan om op een jaar 10% minder CO2 te verbruiken

In het Klimaatakkoord is afgesproken om de CO2-uitstoot te verminderen. Je kan hieraan bijdragen door te kiezen voor duurzaam vervoer en een duurzame bedrijfsvoering. Ook kan je je bedrijfspand verduurzamen. Zo bespaar je kosten en voldoe je aan alle verplichtingen.

Ban producten met “Single use plastics” of microplastics uit jouw aankoopbeleid

Het streefdoel is een nultolerantie, het compleet bannen van alle Single Use Plastics uit jouw aankoopbeleid. Signle Use Plastics zijn kunststofproducten zoals rietjes, snoeppapiertjes, verpakkingen, sigarettenfilters, … die slechts één maal gebruikt worden. Je komt ze vaak tegen tussen zwerfvuil. Microplastics zijn minuscule deeltjes plastiek die men steeds vaker terugvindt in onze oceanen maar evengoed […]

Enkel vis serveren met een duurzame visvangst

Duurzame visvangst staat voor de volgende aspecten: er vindt geen overbevissing plaats, er blijft genoeg vis in de zee achter om het bestand op een gezond peil te houden. De visserij mag geen significante impact hebben op het zeeleven in bredere zin zoals zeezoogdieren, vogels en koralen. Zo kozen Delhaize en Colruyt er al voor […]

Gebruik duurzame poetsproducten

Probeer duurzame poetsproducten te gebruiken binnen de onderneming. Deze producten bevatten geen chemische stoffen waardoor ze biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor zijn ze dus heel wat minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast zijn deze producten ook beter voor de gezondheid.

Velo abonnement voor alle medewerkers

Met de bedrijfsformule van Velo geef je je werknemers een jaar lang toegang tot het deelfietsensysteem van Velo Antwerpen. Als oplossing voor of als onderdeel van een duurzaam mobiliteitsplan.

Deelnemen aan groepsaankopen

Niet enkel particulieren maar ook bedrijven kunnen deelnemen aan groepsaankopen. De structuur van De Cronos Groep geeft bedrijven nog meer de mogelijkheid om bepaalde aankopen met een (grote) groep te doen. Het principe is natuurlijk dat met velen één aankoop organiseren, de prijs zal drukken en voordelen kan opleveren op vlak van duurzaamheid.

Elektrische bedrijfswagens

Voorzie een elektrische bedrijfswagen voor elke werknemer. De elektrificatie van het bedrijfswagenpark halveert de CO2-uitstoot van het Belgische wagenpark tegen 2030 en zorgt voor een betere luchtkwaliteit in onze steden.

Remote werken

Kies ervoor en geef medewerkers de mogelijkheid om één of enkele dagen per week van thuis te werken. Dit leidt tot een aanzienlijk mindere vervuiling van het verkeer door het uitsparen van CO2.