Werk samen met Sustainable Stories

Met 17 didactische boekjes rond de 17 “Sustainable Development Goals” brengt Sustainable Stories de duurzame gedachte in onderwijs. Hiermee kunnen scholen, ouders, leerkrachten en kinderen nadenken en samenwerken rond duurzame doelen voor morgen. Sustainable Stories zorgt ervoor dat jouw organisatie door haar financiële steun schouder aan schouder staat met leerkrachten en scholen, en kinderen inspireert […]

Oud IT materiaal doneren

Er zijn reeds meerdere organisatie bezig met het verzamelen en herintroduceren van IT materiaal. Hieronder vind je twee voorbeelden waarmee reeds wordt samengewerkt. De nood naar nog werkende laptops voor kansarme gezinnen is nog nooit zo hoog geweest. Doneer daarom je laptop en maak van je hardware heartware. Dit kan bijvoorbeeld via Ondernemers voor een […]

Budget vrijhouden voor goede doelen

Bijvoorbeeld een “goede doelen pot”. Er worden activiteiten georganiseerd binnen het bedrijf. Per medewerker die deelneemt, wordt er een bepaald bedrag in de pot gestoken. Uiteindelijk wordt het bedrag verdeeld over goede doelen die de medewerkers zelf mogen bepalen

Als teambuilding een dag meedraaien bij Give a Day

De Give a day-website verenigt de wensen van vrijwilligers en organisaties in een nieuw community platform voor vrijwilligers. Vrijwilligers en organisaties kunnen elkaar zoeken op basis van bepaalde wensen en elkaar contacteren als er een match is. Organisaties kunnen ook vrijwilligersactiviteiten aanmaken om vrijwilligers te inspireren en motiveren.

Dilemmatraining

Organiseer dilemmatraining. Hier leert men omgaan met morele dilemma’s en integriteit. Mensen worden hier meer bewust van gedrag, gevolgen en keuzes. Zo kunnen ze in de toekomst ethische vraagstukken of dilemma’s op een goede manier aanpakken.

Een sociocratie uitrollen

Creëer een sociocratie binnen de onderneming. Een sociocratie is een ‘bestuursvorm’ die uitgaat van een gelijkwaardigheid tussen de verschillende individuen.

Vaste samenwerking met opleidingscentra

Door een vaste samenwerking met een extern opleidingscentrum, stijgt het opleidingsaanbod binnen de organisatie in diversiteit, kwaliteit en objectiviteit. De voorkeur gaat uit naar opleidingscentra maar ook digitale opleidingstools kunnen een mooie uitbreiding zijn van het aanbod.

Samenwerken met de sociale economie

Werk samen met ondernemingen binnen de sociale economie. De sociale economie is een verzamelnaam voor ondernemingen die opgericht werden met het oog op winst, maar die wel een sociale doelstelling hebben, bv. Stad Hasselt.