Vervang flessenwater door een waterkoeler

Petflesjes, wattenstaafjes en plastic zakjes zijn voorbeelden van plastic producten die helaas vaak op stranden en in zee terecht komen. De Europese Unie wil daarom de hoeveelheid wegwerpplastic verminderen en zo de plastic soep – het plastic afval in zee – tegengaan. Door flessenwater te vervangen door een waterkoeler met filter, help jij de plastic […]

Regenwater gebruiken

Vang regenwater op en gebruik het waar mogelijk. Bijvoorbeeld voor de bedrijfsmoestuin of planten.

Probiotische poetsproducten gebruiken

Gebruik producten die probiotisch zijn. Deze beestjes, de probiotica, produceren enzymes die tijdens en zelfs na het schoonmaken het vuil afbreken. Zo kan de probiotica de kleine stukjes vuil opnemen en verteren als voeding. Dit proces heeft een langere levenscyclus, waardoor het de kans op slechte bacteriën en schimmels opmerkelijk verkleint. Bijvoorbeeld poetsbedrijf Levanto werkt […]

Terreinen waterdoorlaatbaar maken

Waterdoorlatende, waterpasserende en doorgroeibare verhardingsmaterialen en halfverhardingen hebben verschillende voordelen: het regenwater kan in de bodem wegzakken, het grondwater aanvullen en het riool ontlasten.

Sta stil bij wereldwaterdag

Sinds 1993 riepen de VN-lidstaten 22 maart uit tot Wereldwaterdag: een dag waarop een breed publiek over de waterproblematiek geïnformeerd en gesensibiliseerd.

Geef via een infiltratiesysteem het gebruikt regenwater terug aan de grond

Een infiltratiesysteem is bedoeld om regenwater van verhard oppervlak in de bodem te brengen. Dat kan zijn van een dak, terras, oprit of straat. Het voordeel is dat het regenwater niet afgevoerd hoeft te worden door een riool en dat het wordt toegevoegd aan de grond, waardoor er minder verdroging optreedt.