Geef bloembollen of kleine boompjes cadeau

Er is ondertussen een groot aanbod aan duurzame bedrijfsgeschenken op de markt. Denk er echter ook eens aan om een bloembol of kleine boompje cadeau te doen. De bloeiende bloemen bieden in het vroege voorjaar het perfecte eerste voedsel voor bijen en hommels, en dat is hard nodig.

Groene wanden/dak plaatsen in het kantoor

Groene daken/wanden zijn slimme, duurzame investeringen. Groendaken fleuren bebouwing op en zorgen tegelijk voor energiebesparing, luchtzuivering en waterberging. Bovendien hebben ze een lange levensduur. Met een groendak lever je een waardevolle bijdrage aan de leefomgeving. Enkele voordelen: isoleert geluid, levert een positieve bijdrage tot de waterhuishouding.

Parking vergroenen en ontharden

De aanleg van een groene parkeerplaats is een duurzame keuze. Een grasparking staat ver van de traditionele technieken voor waterdichte bestrating en biedt een antwoord op de uitdagingen van ecologisch bouwen. Het zorgt voor de herintroductie van groen op plaatsen die traditioneel worden gebetonneerd. Een groene parking biedt verschillende ecologische en maatschappelijke voordelen omdat het […]

Groen op kantoor? Kies voor inheemse planten

Al meerdere studies hebben aangetoond dat planten de positieve invloed hebben op de werkomgeving. Wil je meer planten op kantoor, kies dan voor inheemse planten. Beplanting is inheems wanneer ze van nature in een bepaald gebied voorkomen. Insecten en andere dieren zijn vaak afhankelijk van inheemse plantensoorten als voedselbron. Het gebruik van inheemse plantensoorten draagt […]

Gebruik geen pesticiden en herbiciden

Gebruik geen pesticiden en herbiciden. Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Ze kunnen de bodem, het water en de lucht vervuilen en maken planten en dieren ziek. Zodra de pesticiden in het milieu terechtkomen, zijn ze nog moeilijker te verwijderen. Werk daarom preventief.

Gebruik duurzame poetsproducten

Probeer duurzame poetsproducten te gebruiken binnen de onderneming. Deze producten bevatten geen chemische stoffen waardoor ze biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor zijn ze dus heel wat minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast zijn deze producten ook beter voor de gezondheid.