Workshop circulariteit

Circulariteit gaat ervan uit dat producten van nu de grondstoffen zijn voor later. Zo kunnen producten na het gebruik gedemonteerd worden, waarna de onderdelen opnieuw gebruikt worden. De producten kunnen ook geheel of gedeeltelijk op een milieuvriendelijke manier afgebroken en omgezet worden naar basisgrondstoffen voor andere producten. Conclusie: Circulariteit gaat dus uit van een wereld […]

Doe mee aan Mei Plastiekvrij

‘MEI PLASTICVRIJ’ is een bewustwordingscampagne over de impact van onze plastic consumptie op het milieu. Het opzet is simpel: allemaal samen één maand ons gebruik van wegwerpplastic verminderen. Dit initiatief wil bedrijven, winkels en mensen inspireren en tonen welke initiatieven er zijn.

Geef 2de hands spullen een nieuw leven

Een kantoorruimte hoeft niet ingericht te worden met de allernieuwste producten. Tweedehands spullen kunnen even kwalitatief zijn en hebben vaak meer karakter. Door het gebruik van tweedehands pullen verklein je de afvalberg en bespaar je op grondstoffen voor nieuwe producten.

Beleid rond voedselverspilling

Stel een beleid op om voedselverspilling tegen te gaan. Breng hierbij in kaart wat er vandaag al geconsumeerd wordt binnen de organisatie, of er voedseloverschotten zijn en wat hiermee gebeurt. Een goed beleid geeft jouw team inspiratie om zowel op kantoor als thuis bewuster te laten omgaan met voedselverspilling.

Leg een moestuin aan op het bedrijventerrein

Het concept “corporate gardening” is overgewaaid uit de VS van bedrijven zoals Google en Pepsico. Moestuinen op het werk verminderen stress, brengen een goede sfeer, betrekken je teamleden in een ander project dan het werk en verbeteren de teamgeest. De Belgische start-up Skyfarms is gespecialiseerd in bedrijfsmoestuinen en ook de onderneming Incredible Company helpt ondernemingen […]

Een compostbak voor voedseloverschotten

Verminder je afvalproductie en verwerk voedseloverschotten met een compostbak op kantoor. In sommige bedrijven opteert met zelfs niet voor een gewone compostbak maar voor een wormenbak.