Gebruik geen pesticiden en herbiciden

Gebruik geen pesticiden en herbiciden. Deze kunnen schadelijk zijn voor de gezondheid en voor de natuur. Ze kunnen de bodem, het water en de lucht vervuilen en maken planten en dieren ziek. Zodra de pesticiden in het milieu terechtkomen, zijn ze nog moeilijker te verwijderen. Werk daarom preventief.

Gebruik duurzame poetsproducten

Probeer duurzame poetsproducten te gebruiken binnen de onderneming. Deze producten bevatten geen chemische stoffen waardoor ze biologisch afbreekbaar zijn. Hierdoor zijn ze dus heel wat minder schadelijk voor het milieu. Daarnaast zijn deze producten ook beter voor de gezondheid.

Doelstelling opstellen om op termijn CO2-neutraal te zijn

Creëer een doelstelling om op termijn CO2-neutraal te zijn als onderneming. Met CO2-neutraal ondernemen wordt bedoeld dat een bedrijf bewust is van haar vervuiling en er iets aan doet om dit te verminderen. Het doel van CO2-neutraal worden is om geen CO2-uitstoot te hebben of de uitstoot volledig te compenseren. Dit doel kun je realiseren […]

Ga de uitdaging aan om op een jaar 10% minder CO2 te verbruiken

In het Klimaatakkoord is afgesproken om de CO2-uitstoot te verminderen. Je kan hieraan bijdragen door te kiezen voor duurzaam vervoer en een duurzame bedrijfsvoering. Ook kan je je bedrijfspand verduurzamen. Zo bespaar je kosten en voldoe je aan alle verplichtingen.

Elektrische bedrijfswagens

Voorzie een elektrische bedrijfswagen voor elke werknemer. De elektrificatie van het bedrijfswagenpark halveert de CO2-uitstoot van het Belgische wagenpark tegen 2030 en zorgt voor een betere luchtkwaliteit in onze steden.